Wat is bio ethanol?

Wat is bio ethanol?
Bio ethanol is een brandstof welke via een biologisch proces wordt geproduceerd. Het product bio ethanol wordt geproduceerd uit biologische afvalresten, zoals granen en suikers. Het heeft dezelfde kenmerken als ethanol, maar vanwege het biologische proces noemen we het bio ethanol.

Kenmerken van bio ethanol:
Het product is licht ontvlambaar en vrijwel geurloos. Als u bijvoorbeeld hout zou verbranden, krijgt u afvalstoffen in de vorm van koutskool en as. Op het moment dat bio ethanol verbrandt blijven er geen afvalresten achter. Hierdoor is er ook geen rookkanaal of schoorsteen nodig bij het verbranden van bio ethanol.

Is bio ethanol gevaarlijk?
Hierover zijn de meningen verdeeld. Wat echter een feit is, is dat u met een licht ontvlambaar product altijd goed uit moet kijken. Daarom wordt er bij elke bio ethanol brander ook instructie meegeleverd, welke u ten alle tijden voor het gebruik moet lezen en op moet volgen. Hiermee bent u al beter voorbereid dan iemand die zich niet heeft ingelezen.

Waar kan ik de bio-ethanol in laten branden?
Hiervoor hebben wij speciale bio ethanol branders. Welke verkrijgbaar zijn in vaste branders en verstelbare branders. Een vaste brander brandt simpelweg door tot hij leeg is, waarbij een verstelbare brander de mogelijkheid heeft om korter of langer te branden met een verstelbare vlam. U kan dus ook de grote van de vlam zelf bepalen met een verstelbare bio ethanol brander. Ook hebben we ze in verschillende kleuren, waaronder roestvrijstaal en zwart.

Hoe zit het met sfeerhaarden?
De bio-ethanol branders kan u ook in een sfeerhaard stoppen. Echter hebben veel bio-ethanol sfeerhaarden al een brander bijgeleverd. Wij leveren onze sfeerhaarden zelf met een optie voor een 1 liter of een 2 liter bio ethanol brander. Welk model u het mooiste vindt, daar kunnen wij uiteraard niet veel over zeggen. Dat is een kwestie van smaak. Wel kan u naast verschillende kleuren ook kiezen uit een model die geschikt is voor een vlakke wand of een model die geschikt is voor in een hoek.